Declararea veniturilor din străinătate în Declaraţia fiscala

 

 

Suntem in pragul campaniei fiscale 2024 pentru veniturile incasate in anul 2023
Este crucial să înțelegem cerințele impuse de autoritățile fiscale italiene și să ne asigurăm că declarațiile de venit sunt completate corect pentru a evita posibilele sancțiuni.

Ce trebuie declarat?
Pentru declaratia de venit 2024, toți contribuabilii care dețin următoarele categorii de active situate în afara Italiei sunt obligați să le declare prin intermediul formularului 730 sau Unico:

Conturi bancare, fizice sau online, și alte investiții:

Indiferent dacă sunt în format fizic sau digital, inclusiv criptomonede, aceste active trebuie raportate dacă erau în posesia dumneavoastră la data de 31 decembrie 2023 sau în orice moment al anului 2023.

Proprietăți imobiliare:

Aceasta categorie include locuințe și spații comerciale, fie că sunt folosite personal sau oferite în chirie. Dacă aceste proprietăți au fost deținute de dumneavoastră la 31 decembrie 2023 sau în orice alt moment din cursul anului, trebuie să apară în declarația de venit.

Terenuri de construcție sau agricole:

Terenurile de orice fel, situate în afara Italiei, intră sub aceeași regulă. Este esențial să le declarați dacă le-ați deținut în 2023.
Importanța corectitudinii declarațiilor
Este important de menționat că orice omisiune sau eroare în declararea acestor active poate duce la penalități severe din partea autorităților fiscale. Verificările sunt riguroase și sancțiunile pot fi atât administrative, cât și penale.

Cum să procedați?
Pentru a evita orice greșeală, recomandăm consultarea unui contabil sau a unui expert fiscal care poate asigura că toate datele transmise sunt corecte și complete. De asemenea, este vital să vă asigurați că toate documentele necesare sunt traduse și legalizate conform cerințelor, pentru a fi recunoscute de autoritățile italiene.

Declarația de venit nu este doar o obligație, ci și o responsabilitate pe care fiecare contribuabil trebuie să o ia în serios pentru a asigura conformitatea fiscală și pentru a evita complicatiile ulterioare.

Acordând atenția cuvenită acestor detalii, vă puteți asigura că declaratia Dvs de venit a fost prezentata în deplină conformitate cu legislatia fiscala.