Declarația de venit 730

 

Având în vedere apropierea perioadei declarațiilor de venit (730), să recapitulăm ce reprezintă aceasta și ce noutăți avem pe acest subiect în anul 2024. Din numeroasele întrebări, observ că nu toți înțeleg ce este de fapt formularul 730.

Formularul 730 sau declarația de venit este un document fiscal ce trebuie prezentat anual Agenției delle Entrate, având scopul de a raporta veniturile obținute în anul precedent (pentru anul 2023) și de a calcula taxele aferente acestora.

Formularul 730/2024 ordinario este o declarație fiscală pe care contribuabilul o completează și o prezintă, folosind informațiile de care dispune. Acesta permite contribuabilului să depună declarația fiscală în mod tradițional.

Pe de altă parte, formularul 730/2024 precompilato este un document pregătit de Agenzia delle Entrate, în care sunt deja înregistrate veniturile pe care le-ați obținut, cheltuielile și contribuțiile plătite, impozitele de plată și rambursările la care aveți dreptul (referindu-se la anul precedent, 2023).

În plus față de datele generale cunoscute despre formularul 730, în anul 2024 au fost introduse câteva câmpuri noi de completat care se referă la veniturile provenite din bunuri mobile și imobile deținute în străinătate (Quadro W – Investiții și activități externe de natură financiară sau patrimonială).

De la începutul lunii mai până în septembrie, toate persoanele fizice (cu mici excepții) sunt obligate să prezinte formularul 730. Evitarea depunerii acestuia atrage după sine sancțiuni administrative care variază de la 120% la 240% din valoarea impozitelor datorate, cu o sumă minimă de 250 de euro. Dacă nu se datorează taxe, amenda poate varia de la 250 de euro la 1.000 de euro, existând posibilitatea de a dubla această sumă pentru subiecții obligați să țină evidența contabilă.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să mă contactați:
Sava Galina, Fondatoare „Biroul Contabil Sava Galina”;
Expert Contabil, înscrisă la Registrul Contabililor din Roma;
Via Genzano, 6, Roma, metrou Colli Albani;
Tel: +39 388 435 3478;
Email: galiasava@gmail.com.